У ПОСЕТИ ДОМУ ЗА СТАРА ЛИЦА „ПАУН“

Ученици Средње школе из Гроцке посетили су у четвртак, 18. априла 2019. године Дом за стара лица „Паун“ у Умчарима, где су са нашим најстаријим суграђанима поделили дух ускршњих празника.
Посета која је донела много осмеха и драгоцених тренутака дружења са станарима Дома, почела је позоришном представом коју су извели ученици друштвено – језичког смера гимназије. одељење 1/1. Духовита и занимљива представа из ђачког живата „Наша школа“ испраћена је искреним аплаузима присутних, а дружење је настављено разговором, рецитовањем песама и разменом искустава између најстаријих и намлађих о животу, одрастању, значају школовања.
Предвођени станарима Дома, ученици су посетили објекте овог Дома и уверили се да он представља читав један град у малом, са предивно сређеним собама, рестораном, салом за дневни боравак, лепом баштом. Уверили су се и у занимљив свакодневни живот пензионера, о ком најбољи доказ пружају њихови осмеси. Ученици су са станарима дома правили ускршње честитке, а радови су изложени у просторијама школе и дома.
Ученици наше школе, будући мушки и женски фризери, фризирали су кориснике Дома и показали своје умеће. На крају улепшавања наши најстарији су одабрали најлепшу фризуру.
По коментарима и расположењу људи у Дому, могло се видети да су уживали у нашој посети, у приредби, разговорима са директором школе Селимиром Радосављевићем, ученицима и професоркама Сањом Николић и Јеленом Петковић. Исто осећање деле и ученици, па смо сигурни да ће се ово дружење поновити.
Захваљујемо се на гостопримству директорки Дома Љубици Пауновић, социјалном раднику Богдану Димићу и осталом особљу дома.
Иначе, ово је била још једна у низу хуманитарних акција које организује наша школа и у којој учествују ученици Средње школе. Поносни смо на своје ученике, који се радо одазивају оваквим акцијама, схватају њихов значај и сами показују иницијативу.

Остале објаве

ОБРАЗОВАЊЕ ВАНРЕДНИХ УЧЕНИКА У ШКОЛСКОЈ 2023/24.

ДИНАМИКА ИСПИТА ЗА ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ У ШКОЛСКОЈ 2023/24.   ИСПИТНИ РОК ПРИЈАВЉИВАЊЕ ИСПИТА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТА ВАНРЕДНИ ИСПИТИ НОВЕМБАРСКИ ЈАНУАРСКИ АПРИЛСКИ ЈУНСКИ АВГУСТОВСКИ 23.10.-27.10.2023.

Почетак школске године

Црвена смена (подручја рада економија и производња и прерада хране) полазе у школу 1. септембра после подне, са почетком у 13.50 сати, а плава смена