Изложба Свети Срби

Ранчићеву кућу су у петак 17. децембра посетили ученици Средње школе у Гроцкој, смер финансијски техничар, одељење IV-4 са својом професорком српског језика и књижевности Светланом Павловић Нешић, и психологом Валентином Стаменом. Повод посете је актуелна изложба „Свети Срби“ иконописца Јелене Хинић, која је привукла велики број посетилаца из Београда, али и образовних установа са територије ГО Гроцка. Наиме, несвакидашњу поставку сачињавају репродуковани прикази изведени према иконама Светих Срба које је ауторка израдила за велики хорос Храма Светог Саве на Врачару, као и скице и појединачне иконе светитеља. Иконе које се налазе на великом хоросу Храма Св. Саве у Београду, нису доступне очима публике, а изложба у Ранчићевој кући их приноси очима љубитеља уметности, у оригиналној размери 1:1. Сарадници у осликавању икона српских светитеља за Храм Св. Саве у Београду били су Александра Вагнер и Никола Крстић, док је приказе оригиналних икона за изложбу приредио Раде Ковач, фотограф. Изложбу на посебан начин допуњује амбијент Ранчиве куће, заштићеног културног добра и некадашнјег варошког дома Гроцке, у коме данас „станује“ Центар за културу Гроцка.

Остале објаве

ОБРАЗОВАЊЕ ВАНРЕДНИХ УЧЕНИКА У ШКОЛСКОЈ 2023/24.

ДИНАМИКА ИСПИТА ЗА ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ У ШКОЛСКОЈ 2023/24.   ИСПИТНИ РОК ПРИЈАВЉИВАЊЕ ИСПИТА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТА ВАНРЕДНИ ИСПИТИ НОВЕМБАРСКИ ЈАНУАРСКИ АПРИЛСКИ ЈУНСКИ АВГУСТОВСКИ 23.10.-27.10.2023.

Почетак школске године

Црвена смена (подручја рада економија и производња и прерада хране) полазе у школу 1. септембра после подне, са почетком у 13.50 сати, а плава смена